Nykyaikainen sisustus olohuoneeseen voi olla rohkeaa mutta yksinkertaista

Nykyaikainen sisustus on luonnollisesti suosituimpia tyylejä, mitä olohuoneisiin suunnitellaan. Se johtuu sen yksinkertaisuudesta, rohkeudesta esim. tekstuurien käytössä ja kontrasteissa.  Joidenkin mielestä nykyaikainen sisustus on kylmä ja neutraali, mutta oikeilla neuvoilla olohuoneista tulee viihtyisiä. 

Jos moderni olohuone on mielessäsi sisustamisen suhteen, kannattaa lukea nämä vinkit ja neuvot sekä oikeat elementit modernin olohuoneen sisustamiseen.   

Nykyaikaisen sisustuksen värikuvio on kaleidoskooppisen monipuolinen. Modernissa sisustuksessa voidaan pelata tummien, kirkkaiden ja perusvärien välillä, joita voivat olla vaikkapa vaaleanpunaisesta tummanvihreään ja kaikkea muuta.  Joskus voidaan pelata myös tapetin ja kirkkaan seinävärin kanssa.  

Modernissa olohuoneessa voidaan nähdä rohkeita pysty- ja vaakalinjoja. Ne löytyvät usein arkkitehtonisista yksityiskohdista, ikkunaprofiileista, korkeista katoista ja vaikkapa veistoksista.  Moderniin olohuoneeseen kuuluu myös tarvittaessa tyhjää tilaa, joka saa sisustuksen elementit erottumaan paremmin. 

Luonnonmateriaalit kunniaan

Modernia olohuonetta luovat suunnittelijat käyttävät luonnonmateriaaleja, kuten puuta, kiveä, nahkaa ja rottinkia, lisätäkseen huoneeseen tekstuuria ja väriä. Luonnonmateriaalit ovat modernin olohuoneen sisustuksen perusjuttuja. Helppo tapa lisätä luonnonmateriaaleja olohuoneeseesi on tuoda sinne viherkasveja. 

Joskus voi olla houkuttelevaa lisätä olohuoneeseen jatkuvasti lisää tavaraa. Tuoleja, taidetoksia, tyynyjä ja niin edelleen. Mutta nyt puhumme modernista olohuoneesta, joten vähemmän on enemmän. Ota askel taaksepäin huoneestasi ja katso, voitko poistaa ylimääräisiä huonekaluja. 

Järjestä huonekalut niin, että jokaisen huonekalun väliin jää kävelytilaa. Minimalistisen suunnittelun hyvänä puolena on myö se, että edellä mainitut vinkit toimivat hienosti myös pienissä tiloissa. Pieni olohuone näyttää suuremmalta.

Olohuoneessa on hyvä olla nykyaikaiset kalusteet ja istuimet, joissa voidaan nähdä selkeitä muotoja. Mutta muista valita kuitenkin kalusteet, jotka ovat sinua itseäsi, mieltymyksiäsi ja makuasi. 

Rohkeutta huoneeseen

Kun haluat olla hieman rohkeampi, valitse sohvat, nojatuolit ja muut laadukkailla verhoiluilla, jotka ovat kuvioiltaan erilaisista kankaista. Niiden mukaan sopivat neliönmuotoisen korostustyynyt, jotka niin ikään voivat olla rohkeita kuvioiden ja väriensä suhteen. Hienojen kuvioiden sovittaminen yhteen on kuin taidetta. 

Modernissa olohuoneessa voivat toimia esimerkiksi puiset lattiat ja kaakeloidut lattiat.  Laattojen tulisi olla mieluiten valkoiset tai norsunluun sävyiset. Mattolattia ei ole nykyään kovin suosittu, mutta oikeat matot sitovat huoneen yhteen. Mattojen tulisi kuitenkin sopia yhteen kalusteiden verhoilujen kanssa. 

Valaistus on sisustusta 

Moni meinaa unohtaa sisustuksessa valaistuksen, joka on tärkeä ja olennainen, niin toimivuuden ja tyylin vuoksi. Hyviä valaisinratkaisuja moderniin olohuoneeseen ovat esimerkiksi: 

  • kattokruunut
  • riippuvalaisimet
  • upotettavat valaisimet
  • seinävalaisimet
  • lattiavalaisimet

Joskus voi olla hyvä tehdä valaistuksestakin ns. statement. Tylsät perinteiset valot voivat jäädä kaappiin tai kauppaan. Olohuoneen valaistus on mahdollisuus hauskan ja persoonallisuuden lisäämiseen. Yllätä muut keskiaikaisen näköisellä kattokruunulla, joka saa vieraat kiinnittämään huomion siihen. Sen voi myös yhdistää moderniin valaisimiin, jotka lisäävät valoa huoneeseen. 

Taideteokset tulisivat olla silmien korkeudella ja jos mahdolliset, sijoita ne olohuoneen pylvääseen, jos sinulla on huoneessa sellainen. Jos sinulla on maalauksia tai valokuvataidetta, valitse mustat tai metallista valmistetut kehykset, jotka ovat mattapintaisia tai kiillotettuja. Luonnonpuu on erinomainen materiaali kehyksille. 

Kun puusta tuli kerta puhetta, muista päivittää olohuoneesi tuomalla esiin huoneessa jo oleva luonnollinen puu. Jos olet tee-se-itse- tyyppiä, kokeile poistaa maali puukoristeista ja ikkunoista. Voit myös valita puulattialle värin, joka korostaa puun luonnollista väriä. Se lopulta kohottaa modernin olohuoneesi ilmettä.

Kun olet tämän artikkelin lukenut, ymmärrät varmasti miksi minimalistinen estetiikka sekä luonnollisten ja maanläheisten sävyjen yhdistelmä ja luonnonpuun käyttö on modernissa olohuoneessa niin houkutteleva.