Lomalle lainarahalla

pieni laina

Kaipaatko lomaa, mutta sinulla ei ole vielä rahaa varata lentolippua? Ihannelomasi ei ehkä olekaan niin kaukana kuin uskot. Henkilökohtaisen lainan avulla voit pian rentoutua uima-altaan äärellä ja nauttia maisemista. 

Parhaimmassa tapauksessa laina voidaan maksaa takaisin juuri sinulle sopivilla ehdoilla. Takaisinmaksuaikataulu voi vaihdella esimerkiksi yhdestä vuodesta useampaan vuoteen. Vakuudettomissa lainoissa on se hyvä puoli, että siinä ei tarvitse todellakaan asettaa mitään vakuudeksi lainalle. Joskus on mahdollista, että lainan saa alhaisemmalla todellisella vuosikorolla, kuin mitä luottokorteilla on mahdollista saada. 

Kannattaa katsoa korkoa kuin katua

Isojen korkojen maksu ei ole järkevää, jos ottaa lainan sellaista tarkoitusta varten, joka ei ole välttämätöntä. Ollaksemme rehellisiä, lainan ottaminen lomareissua varten ei tässä mielessä olekaan järkevää. Vaikka laina ei itsessään olisi kovin suuri, sinulle syntyy velkaa kun haet henkilökohtaista lainaa. Pitkäaikainen velka ei välttämättä ole muutaman lyhyen lomamatkan arvoinen. Luottokelpoisuutesi saattaa mennä pilalle, jos et pysty maksamaan lainaa takaisin.

Mutta jos löydät järkevän lainan loman rahoitukseen, lue eteenpäin. Pieni laina loman rahoittamiseen voi löytyä verkon lainakilpailutussivuilta, joista luotettavimmasta päästä on Swiftbanker osoitteessa www.swiftbanker.fi/. Kun lainahakemuksesi on lähetetty, sivustot kilpailuttavat puolestasi lainoja pankkien ja lainanantajien kanssa maksutta. Jos lainahakemuksesi täyttää yhden tai useamman lainanantajan kriteerit, sinulle ilmoitetaan välittömästi. 

Myönteisen vastauksen jälkeen saatat saada pian henkilökohtaisia lainatarjouksia kymmeniltä eri lainanantajilta, jotka voivat tarjota sinulle sopivan matkalainan. Ensimmäiset alustavat lainatarjoukset ovat usein saatavilla muutamassa minuutissa. Sinun tehtäväsi on vertailla lainatarjouksia ja valita sinulle sopivin ja edullisin matkalaina. 

Kilpailuttaminen kannattaa, sillä voit säästää aikaa ja rahaa. Perinteisiin vakuudellisiin pankkilainoihin verrattuna lainan kilpailuttaminen verkossa on nopeaa ja helppoa. Niihin kun ei tarvita lainaneuvotteluja eikä useinkaan liitteitä.  

Matkavakuutuksen avulla voit rentoutua 

Viimeinen asia, jonka haluat lomallasi, on, että jokin menee pieleen ja pilaa kokemuksen. Matkavakuutuksen avulla saat vakuutusturvan lääketieteellisen hätätilanteen, lennon viivästymisen tai peruuntumisen varalta. Älä myöskään unohda matkatavaroiden katoamista, jota on viime aikoina tapahtunut paljon lentoyhtiöiden lakkojen myötä. 

On mahdollista, että sinulla on hallussasi luottokortti, jossa on matkavakuutus. Luottokorttien ja muiden etukorttien (kuten ay-liikkeiden etukorttien) tyypillinen etu on matkavakuutus, joka joskus tarjotaan ilman lisäkustannuksia kortinhaltijalle. Tärkeintä on ymmärtää, millainen vakuutusturva sinulla on, jotta et tuhlaa rahaa turhaan turvan hankkimiseen. Sen hyödyntäminen voi olla myös melko yksinkertaista. Jos siis ostat lennon kortilla, jossa on matkan peruutusvakuutus, olet suojassa.  

Kuinka voit muuten rahoittaa lomareissut 

Säästöt ovat paras rahoituslähde matkaa varten. Voit jopa perustaa erillisen lomarahaston nimenomaan unelmiesi matkaa varten. Selkeä tavoite voi usein olla loistava motivaatio kuukausittaiseen säästämiseen.

Matkaluottokortin hakeminen voi olla hyvä idea, jos matkustat usein tai haluat aloittaa matkan. Joissakin näistä korteista on bonuksia. Näillä korteilla palkitaan pisteistä tai kilometreistä, jotka voit lunastaa matkakuluihin.

Yleensä on kuitenkin parempi hakea cashback-luottokorttia, jos et matkusta usein. Voit käyttää näillä korteilla saadut rahat milloin haluat, vaikka seuraavaan lomaasi, eivätkä ne yleensä peri vuosimaksuja.

Matkustaminen on mukavaa, maksaminen vähemmän mukavaa

Matkailu on mukava harrastus ja monesti hieno henkireikä raskaan työn ohella. Siitä huolimatta kannattaa tarkoin pohtia, kuinka maksaa omat lomamatkat niin, ettei oma talous kärsi siitä liikoja. On toki tavallista, että lomareissua seuraavana kuukautena eletään säästeliäästi, mutta siinä ei olekaan mitään vikaa. Matkustamisessa kannattaa pitää kuitenkin järki tallella ja ajatella myös hiilijalanjälkeä, varsinkin paljon matkustavien.